Home
  • Home
  • Eix59
  • Notícies
  • Salut assegura que es mantindrà el servei de pediatria a Sant Feliu i la Plataforma continua denunciant que ara no hi ha aquest servei

Salut assegura que es mantindrà el servei de pediatria a Sant Feliu i la Plataforma continua denunciant que ara no hi ha aquest servei

19 octubre 2021 Eix59 Notícies


El servei de pediatria de Sant Feliu de Codines continua al punt de mira. Des del servei català de salut asseguren que es mantindrà i des de la plataforma per la Sanitat Pública, organitzada per un grup de ciutadans, mantenen que hi ha perill de perdre el servei de pediatria.

Fins ara el Centre de Salut de Sant Feliu de Codines comptava amb un metge pediatra 2 dies a la setmana i una infermera tota la setmana. Ara, la plaça de pediatria està buida i la d’infermeria ho estarà a partir de demà dimecres, que es jubila l’infermera que hi ha hagut fins ara. Tot i això, segons la direcció del servei Català de Salut del Vallès Oriental la seva intenció és poder mantenir el servei de metge pediatra 2 dies a la setmana. En declaracions a Ona Codinenca Joan parellada, director del Vallès oriental de catsalut, diu que la manca de cobertura és temporal.

Tot i això, davant la situació d’incertesa, recentment s’ha constituït una plataforma que alerta de la pèrdua del servei de pediatria al CAP de SFC. Segons ells, en aquests moments a sant feliu de codines no hi ha pediatre i a partir de dema dimecres tampoc hi haurà infermera pediàtrica. Tampoc coneixen el temps que trigarà en ocupar-se aquesta segona plaça. Per tant la població es quedarà, temporalment, sense servei de pediatria.

Per tal d’actualitzar la situació i conèixer totes les postures, l’informatiu Eix 59 d’aquest dimarts 19 d’octubre hem parlat amb el director de Salut al Vallès Oriental, Joan Parellada; Àlex de la Fuente, portaveu de la Plataforma per la Sanitat de Sant Feliu de Codines i la regidora de Salut, Laia Jordana. Podeu escoltar el reportatge de Queralt Campàs i Gemma Permanyer en aquest enllaç.

(ÀUDIO) RECUPEREU L’EIX 59 AQUÍ: https://alacarta.onacodinenca.cat/programs/eix59/onacodinenca_podcast_9613