Home
  • Home
  • Eix59
  • Notícies
  • La carretera de Gallifa a Sant Feliu quedarà del tot tallada al trànsit a partir de dilluns i s’habiliten camins forestals per connectar els dos pobles

La carretera de Gallifa a Sant Feliu quedarà del tot tallada al trànsit a partir de dilluns i s’habiliten camins forestals per connectar els dos pobles

30 juliol 2022 Eix59 Notícies


El tall està provocat per l’eixamplament del pont de La Roca / Diputació de Barcelona

Les obres d’eixamplament de la carretera BP-1241, que van començar al mes de maig, arriben a l’alçada del pont de la Roca un punt on els treballs obliguen a tallar-la del tot.  El tall de carretera es farà, finalment, entre l’1 i el 31 d’agost. . L’alcalde de Gallifa, Mateu Comalrena de Sobregrau, explica que s’ha optat per fer els treballs al mes d’agost perquè és quan es genera menys afectació de trànsit i tampoc hi ha servei d’autobusos. La via oficial per sortir de les valls de Gallifa serà la carretera de Sant Llorenç però l’alcalde explica que s’han treballat alternatives.

La sortida oficial de les valls de Gallifa serà la carretera de Sant Llorenç Savall però l’alcalde de Gallifa explica que els ajuntaments, conjuntament amb la Diputació, han acordat arreglar els camins de muntanya que uneixen el poble amb Caldes i Sant Feliu. “S’han arranjat els camins que condueixen al Farell de Caldes, al cementiri de Sant Feliu i el que puja a Castellterçol”, explica. No és necessari circular-hi amb 4 per 4 però sí que s’ha de moderar la velocitat i s’han d’evitar vehicles esportius. 

Les obres d’eixamplament de la carretera es fan entre els quilòmetres 9’6 i 12’1 i el punt que obliga a tallar el trànsit de la via és l’eixamplament de l’anomenat pont de la Roca. Els treballs s’aprofiten per dotar a la carretera de l’anomenada tecnologia 5.0, com ja es va fer amb les obres a la carretera de Centelles amb l’extensió de la xarxa de fibra òptica.

Les obres van a càrrec de la Diputació i tenen un pressupost de més de 890.000 euros. L’objectiu dels treballs és millorar la seguretat viària eixamplant els trams amb més dèficit d’amplada. L’actuació també inclou millorar la senyalització, abalisament i barreres de seguretat.

El tall es produirà dilluns. Abans, aquest cap de setmana, Gallifa viurà de nou la seva festa major. La primera després de la pandèmia.

Recupereu la notícia a l’Eix 59 d’aquest dijous clickant aquí.