On Air
iCat FM iCat.cat és el canal de música i cultura emergent del grup d'emissores de Catalunya Ràdio
Home
  • Home
  • Eix59
  • Notícies
  • ÀUDIO – Entrevista a Josep Garriga, portaveu del patronat de la Fundació Agustí Santacruz

ÀUDIO – Entrevista a Josep Garriga, portaveu del patronat de la Fundació Agustí Santacruz

3 setembre 2020 Eix59 Notícies


La meitat de dels 20 residents que hi ha actualment a la residència Agustí Santacruz són positius de Covid-19 i dues persones més es troben ingressades a l’Hospital de Mollet. En la darrera setmana, han mort dues persones. Així ho ha explicat el portaveu del patronat de la Fundació Agustí Santacruz en una entrevista que s’ha emès aquest dijous 3 de setembre a l’Eix 59 d’Ona Codienenca i que podeu recuperar aquí.

Garriga ha considerat que ara l’episodi “està estabilitat” i que el fet que de les 32 places que hi ha al centre només n’estiguin ocupades 22, els ha ajudat ja que disposen de suficient espai per “tenir sectoritzat l’edifici”. Una tasca que s’ha fet coordinada amb l’Àrea Bàsica de Salut.

El primer cas al centre es va detectar el 25 d’agost. Josep Garriga explica que “gràcies a l’Àrea Bàsica de Salut es fa un cribratge a tots els residents i es van detectar es detecten 14 contagis. D’aquests, els 4 més greus van ser traslladats a l’Hospital de Mollet i dos han mort”. En l’entrevista, el portaveu també explica que de la desena de casos que hi al centre la gran majoria són assimptomàtics.

El portaveu de la fundació ha agraït l’esforç que ha fet el personal del centre perquè “gràcies a ells hem pogut travessar tot aquest últim període, que va començar a finals d’agost”. I també ha agraït a tots els ciutadans de la població que s’han ofert per ajudar en tasques externes.

Sant Feliu de Codines, segons dades de Salut, ha registrat 27 casos positius de Covid-19 des del dia 24 d’agost. En els darrers tres dies, segons la mateixa font, no hi ha cap nou cas positiu.